Što znaju bebe?

Razvojna podrška od prvih dana...

Više...

easy image caption plugin

Baby Signs® Kutak

Djeca nam govore prije nego progovore...

Više...

easy image caption plugin

Video kutak

Video ideje i znanja...

Više...

easy image caption plugin

Partnerska terapija

Emocionalno fokusirana terapija (EFT)

Više...

easy image caption plugin
Srijeda, 07 Svi 2014 08:01

BEBArije - važnost poticanja intelektualnog i emocionalnog razvoja od najranije dobi

Napisao/la Rebeka Bulat

Namjera ove knjige je da pomogne roditeljima u razumijevanju dječjeg razvoja, razvijanju roditeljskih vještina, te da inspirira roditelje na uživanje u zajedničkim aktivnostima s bebom tijekom čudesne prve godine života uz razvojno prikladne igre i aktivnosti.

Bebe mogu puno više nego što obično mislimo, a nove, zanimljive spoznaje o njihovim sposobnostima dolaze nam kroz nova znanstvena istraživanja sve više i više, iz dana u dan.

312 str / meki uvez / format: 155x230 / ISBN 978-953-7351-29-8 / cijena: 135 kn


 "Knjiga je podijeljena na dva dijela, prvi dio koji sadrži pregled informacija vezanih uz razvoj djece tijekom prve godine života, te drugi dio knjige koji je podijeljen prema dobi djeteta, točnije tromjesječjima tijekom prve godine života. U tom smislu prvi dio je više teoretski, a drugi praktičan, iako se u cijeloj knjizi prožimaju spoznaje o ranom razvoju s praktičnim savjetima za roditelje. Aktivnosti koje se predlažu u drugom dijelu knjige okvirno daju ideje na koji način, s kojim svakodnevnim materijalima, i kroz kakve podražaje možete podržavati rani razvoj vaše bebe. Pri tome treba uvijek voditi računa o individualnoj osobnosti svakog djeteta, te preferencijama vaše bebe prema određenim oblicima igre. Zapamtite, vaša beba je u tom smislu vaš najbolji učitelj.

Pregled razvoja pojedinih sposobnosti po tromjesječjima pruža okvir unutar kojega možete promatrati razvoj vaše bebe, ono ne predstavlja dijagnostički materijal kojim se može ocjeniti njen razvoj. Uvijek treba imati na umu da je svako dijete jedinstveno pa je tako i u razvojnom smislu moguće da neke bebe neke vještine usvoje ranije, neke kasnije.

Uživajte u vašim bebama i provodite zajedno vrijeme u zabavi, jer uz zabavu se najbolje uči. A kada se radi o učenju, iznenadit ćete se koliko i sami od beba možete naučiti, o njima ali i o sebi."

Rebeka Bulat

 

"Emocionalno blagostanje i socijalna kompetencija ovise o vama kao roditelju, a važan su dio temelja za kognitivno-lingvističkih sposobnosti. Razvidno je da izostanak stimulacije određenih regija u mozgu od najranije dobi može negativno utjecati na kognitivne funkcije djeteta u budućnosti. Kroz ovu će knjigu roditelji naučiti kako poticati zdrav razvoj emocionalnih, društvenih i intelektualnih sposobnosti djeteta: koje su korisne, a koje nekorisne ili štoviše štetne aktivnosti za njihovo dijete."

dr. Ranko Rajović

Video sadržaj

Najava događanja

[PRIJAVE ZA 2019./2020.] Za sve se programe možete prijaviti ispunjavanjem PRIJAVNICE. Upisi se vrše prema redoslijedu prijave, do popunjenja mjesta u grupama (prednost pri upisu imaju stari polaznici). Prijavljeni će dobiti detajnije informacije prije upisa u neki od programa. S novim radionicama krećemo od 16.9.2019. Vidimo se!

*BEBArije (2-12 mj)

*Baby Signs® (12-30 mj)

*Mali istraživači (18-36 mj)

*Veseli krug (5-10 god)

*Radionice za roditelje/odrasle

© 2010-2019 Privatna psihološka praksa Rebeka Bulat